HÖSTHÄLSNING

Mariefred den 19 oktober 2019

Kära KDKvän!

För ett år sedan hade de första talmansrundorna efter valet i september dragit igång och moderaternas Ulf Kristersson hade fått nobben på sitt förslag om en tänkbar 3-2-1 från C och L. Alliansen förklarades död. Resten är historia som vi brukar säga.

Efter januariöverenskommelsen lever vi i ett nytt politiskt landskap och med en regering som enbart verkar ha som utgångspunkt att hålla ihop partierna i JÖK:en och som inte klarar av att lösa det svåra läge som vårt land befinner sig i.

Manja Präkels prisbelönta roman kretsar kring omvälvningarna i provinsen.

Det positiva är att vårt parti har den partiledare som har högst förtroende bland väljarna och att vi pekar på de problem vi har och kommer med kloka förslag och lösningar!

När vi samlas på rikstinget i Umeå den 8- 10 november kommer många viktiga motioner diskuteras. Från oss finns det 6 motioner som ska behandlas och en av dessa som handlar om bröstcancerscreening har partistyrelsen antagit. Övriga har partistyrelsen valt att avslå eller besvarat. Hoppas att vi kan få rikstinget med oss på fler!

30 oktober 2019 15:59

Nästa år kommer vi att starta upp Kvinnoakademin för att vara väl förberedda inför valet år 2022. Skicka in din intresseanmälan med CV till Christina Blom Andersson, S43T69 - PORSCHE 908 02 SPYDER N.266 WINER T.FLORIO 1969 G.MITER-U.SCHUTZ 1 4 senast den 20 januari 2020.

Det går också bra att redan nu nominera kvinnor till förbundsstyrelsen. Mejla till valberedningens ordförande Maria Fälth, maria.falth@kristdemokraterna.se. Förbundstinget kommer att vara den 24-26 april nästa år på konferenshotellet Kungsörstorp i Västmanland.

Till sist. Nu är många av oss fullt upptagna med förberedelserna för rikstinget och budgetarbete men glöm inte bort att ta väl hand om dig när höstmörkret faller på.

Allt gott!

Marie-Louise Forslund Mustaniemi

förbundsordförande

Höstnypon

Kära KDK-vän!

Det är alltid lika fascinerande att blicka bakåt och konstatera vad mycket som hänt i politiken sedan jag skrev det senaste brevet i februari. Då gick debattens vågor höga om sveket från C och L och januariöverenskommelsen. I partiet pågick förberedelserna för fullt inför det stundande EP-valet. Medlemmar strömmade till partiet och opinionssiffrorna ökade för varje mätning. Skulle det hålla hela vägen till valdagen? Skulle vi lyckas knipa ett eller två mandat till i Europaparlamentet?

10 november 2019 10:00

Vår erfarne riksdagsledamot och ledamot i EU-nämnden Désirée Pethrus höll också ett föredrag om EU och partiets valmanifest. Tryggt och stabilt lotsade hon oss i dessa frågor. Det är positivt att det finns så mycket kunskap, kompetens och engagemang i KDK som vi kan sprida i partiet bland våra förtroendevalda på alla nivåer.

Viktiga motioner antogs till höstens riksting. Kalmars motion om att vi inte ska ha några ”pappa-månader” i föräldraförsäkringen avslogs av ombuden i enlighet med FS förslag, efter votering. En bra debatt och högt till tak, det gillar vi!

En ny förbundsstyrelse valdes också. Till ordförande blev undertecknad omvald och likaså Ann Hedberg Balkå, Järfälla. Till ny 2:e vice ordförande efter Caroline Szyber valdes Aase Jönsson från Billeberga i Skåne.

Till ordinarie ledamöter år 2019-2021 valdes Eva Wallin, Öckerö, Soheila Fors, Karlskoga och Rosmari Holmgren, Gävle.  Rosalie Keller, Skellefteå och Jessica Makris, Sigtuna, Veronika Kerr, Umeå blev valda som ersättare

Idag för tjugo år sedan föll muren som i 10 316 dagar hade delat Berlin.

Jämställhet är ytterst en fråga om demokrati och mänskliga rättigheter. Det goda samhället ska värna kvinnors och mäns lika rättigheter, friheter och ansvar. Det är kristdemokratisk feminism i ett nötskal.

Till sist. Nu tar vi ledigt och njuter av sommar, sol och bad. Vi ses på barrikaderna i höst.

Allt gott!

Marie-Louise Forslund Mustaniemi

Förbundsordförande

INBJUDAN förbundsting

Folket hus i Umeå

Kallelse/ Inbjudan till FÖRBUNDSTING.

Nu är det snart äntligen dags för vårt Förbundsting. Det är extra spännande då det nu är valår, igen. Vi har val till Europaparlamentet och partiets opinions siffror är rekord höga, vilket bådar gott för valet i maj.

KDK i Västerbotten hälsar oss välkomna till björkarnas stad Umeå.

Datum: 27-28 april

Gedigna standardframföranden som inte utmanade

Februari hälsning

Stockholm den 22 februari 2019

För ett år sedan pågick förberedelserna för fullt inför valet i september. Partiets opinionssiffror låg runt riksdagsspärren och en del hade säkert en känsla av panik inför varje opinionsmätning. Vi var vana vid rubriker som ”Stor risk att KD åker ur riksdagen”.
Nu har det vänt på riktigt! Den senaste mätningen från Inizio visar 9.0, högsta någonsin sedan mätningarna började. När kommer mätningen som ger oss tvåsiffrigt väljarstöd? Troligtvis ganska snart. Vem hade ens kunnat drömma om det för ett år sedan?

Facebook säger sig jobba hårt med innehållet - Sydsvenskan

Inför kommun- och landstingsdagarna i Örebro den 29- 30 mars har vi tagit fram en medlemsvärvarfolder. Vi har goda möjligheter att värva nya medlemmar när intresset för vårt parti ökar stort och partiet fått 2 500 nya medlemmar i januari! Vi kommer att vara på plats och om du är på plats så kom förbi vår monter i pauserna, det brukar vara så inspirerande.

Dygnet Tyskland aldrig glömmer

Vår ideologiska utgångspunkt är alla människors lika absoluta okränkbara värde. Kvinnor och män ska ha likvärdiga förutsättningar och villkor för att kunna utveckla sin fulla potential. Respekten för varje människas val måste ett fritt samhälle stödja. Det är en hållbar och framgångsrik politik som vilar på stabil grund och som fler kommer upptäcka att det är en politik att lita på.

Jämställhet är ytterst en fråga om demokrati och mänskliga rättigheter. Det goda samhället ska värna kvinnors och mäns lika rättigheter, friheter och ansvar. Det är kristdemokratisk feminism i ett nötskal.

Allt gott!

Marie-Louise Forslund Mustaniemi
Förbundsordförande

S5259 - BRABHAM BT44 J.WATSON 1974 N.28 5th ITALIEN GP 1 43 modeLLINO modeLLO AU

Mariefred den 3 december

 

 

Kära KDK-medlem!

 

Måns Zelmerlöw saknar bara låtarna

 

Sara Skyttedal, David Lega och Liza-Maria Norlin blir ett bra team och vi får önska dem lycka till!

 

Den 23-24 november deltog jag och Eva Wallin på EPP-Women:s kongress i Ljubljana, Slovenien. Eva Wallin hade vi nominerat till valet av vice president, det skulle väljas sex och åtta kandidater var nominerade. När rösterna var räknade fattades det endast 2 röster för att hon skulle blivit vald! Finland hade även nominerat en kandidat vilket gjorde att rösterna splittrades och därmed kommer ingen från Skandinavien finns med i styrelsen de närmaste tre åren. Vi fick starkt stöd av presidiet och många goda kontakter att bygga vidare på och de vill gärna att vi deltar vid kongresserna framöver så vi kände oss nöjda i alla fall. Vi kommer igen om tre år!

 

Berlinmurens fall - Sydsvenskan

 

Vi vet att det finns mycket kvar att göra i politiken för ökad jämställhet och trygghet. Många unga flickor och pojkar lever varje dag under hedersförtryck i Sverige. Vi vet inte exakt hur många men det är mer än 200 000 unga. De får inte vara med vem de vill, delta i klassresor och umgås med kompisar på kvällar och helger. De får inte bestämma vem de ska gifta sig med och många blir hotade och utsatta för våld. Vi får inte svika dem, de är alla en del av vårt samhälle och har samma rättigheter som du och jag!

 

Flickmord och kravaller i internationell deckarvåg om Malmö - Sydsvenskan